Μάθε, Δές, Δράσε!!

Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων.

Γίνε και σύ εθελοντής...

  hearts

suggestion-box

Πείτε μας την πρότασή σας για εθελοντικές δράσεις

Εγώ συμμετέχω!! Εσύ;

LAPPAS-MIXALIS copy"Φίλες και Φίλοι,

εάν ένα στοιχείο του πολιτισμού μας είναι η ύπαρξη των δυνατοτήτων βελτίωσης της κατάστασης των πολιτών, ένα δεύτερο και άμεσα σχετιζόμενο με το πρώτο, είναι η προσφορά. Η προσφορά με την έννοια του εθελοντισμού, της δυνατότητας εκείνης να μπορεί ο κάθε πολίτης να δρα και να αναδεικνύει τον εαυτό του σε συμμέτοχο. Είτε στον τομέα της κοινωνικής υπηρεσίας, είτε στον τομέα του περιβάλλοντος, είτε στον πολιτισμό, είτε στον αθλητισμό είτε σε κάθε τομέα, η κοινωνία που μπορεί να κινητοποιεί τα μέλη της, λειτουργεί με μεγαλύτερο επιμερισμό καθηκόντων, χτυπώντας την αδρανοποίηση και την αδιαφορία.

Χωρίς να θεωρείται έλασσον το ζήτημα της κρατικής υποχρέωσης να παράσχει τις δυνατότητες βελτίωσης της καθημερινότητας και να ενισχύει τον πολίτη, ο Δήμος Τρικκαίων αποφάσισε να ενεργοποιήσει τον κάθε δημότη.
Για τον λόγο αυτόν, εγκαινιάζουμε μια να πρακτική: Ιδρύουμε γραφείο Εθελοντισμού στον Δήμο Τρικκαίων.Ένα γραφείο που σε πρώτη φάση θα καταγράψει τις υπάρχουσες εθελοντικές ομάδες, θα συνενώσει πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν, θα δημιουργήσει μια πλήρη εικόνα για την υφιστάμενη κατάσταση.
Η ανάπτυξη της έννοιας της «κοινωνικής συμμετοχής» και της συνεργασίας της πραγματικής Κοινωνίας των Πολιτών με τον Δήμο (άρα, του πολίτη με τις υπηρεσίες που ο ίδιος χρησιμοποιεί, έχοντας ήδη φορολογηθεί για αυτές), ωθεί την κοινωνία σε νέες δράσεις. Η προσπάθεια αυτή, αποτελεί την αρχή για μια διαδικασία, μέσω της οποίας οι δημότες και οι πολίτες εν γένει, θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός γραφείου, το οποίο θα λειτουργεί για όλον τον Δήμο και με πλήθος δράσεων, εφαρμόζοντας και υλοποιώντας προγράμματα, προς όφελος, τελικά, των ίδιων των δημοτών".

 

 

Λάππας Μιχάλης

Δημ.Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων

Εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού